Трябва да се работи за увеличаването на доходите на хората. Това

...
Трябва да се работи за увеличаването на доходите на хората. Това
Коментари Харесай

Борисов удари по масата и разпореди: Трябва да се работи за увеличаването на доходите на хората!

Трябва да се работи за увеличението на приходите на хората. Това акцентира министър-председателят Бойко Борисов, който се срещна с президента на Регионалния синдикален съвет " Солидарност " в Сърбия Любослав Орбович и с президентите на двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ " Подкрепа " - Пламен Димитров и Димитър Манолов. На срещата присъстваше и министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, написа Фокус.

По думите на премиера държавното управление към този момент работи и със синдикатите, и с работодателите за увеличението на приходите на българите. " Крайната цел е по-добро заплащане, повече пари да остават при работещите ", сподели още Борисов.
Стана ясно, че в хода на срещата са обсъждани тематики с фокус върху обществения аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани. В този подтекст общественият министър Бисер Петков акцентира значимостта на съдействието сред страните на района.
По думите на Петков в диалога са разисквани тематики, свързани и с цялостната интеграция на района посредством развиване на свързаността сред страните - инфраструктурна, транспортна, цифрова, както и човешка съгласуваност, която, съгласно Петков, би се изразила в продължаващо и засилващо се съдействие, както сред синдикалните и работодателските организации на страните в района, по този начин и сред държавните институции.
Социалният министър акцентира и че срещата се организира като част от събитията към срещата на върха в София във формат Европейски Съюз - Западни Балкани.
От своя страна президентът на Регионалния синдикален съвет " Солидарност " в Сърбия Любослав Орбович съобщи, че високо прави оценка поддръжката на България за евробъдещето на западната ни съседка.
" Чудесно е, че имаме доста добра връзка с България, оценяваме високо поддръжката ви за нашия път към Европейски Съюз. Разбираме, че вложенията ще нарастват, че инфраструктурата ще бъде актуализирана и ще свърже всички страни, че ще се подобрят обществените контакти, че ще имаме едно ново бъдеще и аз имам вяра, че в бъдеще всички страни ще станем част от Европейски Съюз ", сподели още Орбович.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР